Heb jij het balkon tijdens de quarantaine weer helemaal herontdekt?

Tijdens werk met je laptop naar buiten of in plaats van tapas op het terras in de zon, een borrel bij jou thuis op het balkon. Nou en óf dat ook gezellig is! Alleen jouw nieuwe balkon-bar-bistro-én-office kan wel wat opgepimpt worden… Nu de zomer gestart is, kan je alleen maar meer van deze plek genieten. Tijd om wat inspiratie op te doen!

Planten, stoelen, kussens, verlichting en een tafel… Je balkon staat al snel vol, zo groot is het nu ook weer niet. Hoe kun je jouw balkon sfeervol en efficiënt inrichten? Een balkonbar is de oplossing! Zo heb je geen last van tafelpoten – ideaal dus qua ruimte – en het ziet er ook nog eens heel tof uit. Wil jij ook zo’n bar? Dan hebben we een aantal tips en (cadeau)ideeën voor je! (ook voor werkgevers ;))

Een balkon boordevol functies

Ontbijten met de eerste zonnestralen, proosten op het weekend, werken in de buitenlucht, kruiden verbouwen in de moestuin, lezen tijdens de zwoele zomeravonden of dineren aan de bar. Het kan allemaal op jouw balkon – of bar, of bistro, of lounge. Goed, dat jouwbalkon multifunctioneel is, is wel duidelijk. Maak dan ook optimaal gebruik van deze plek!

Plan B(alkon) – maak een inspiratie prikbord

Misschien heb je jouw vakantieplannen door de coronacrisis van het balkon afgeslingerd en baal je dat het niet door kan gaan… Maar genieten kan nog steeds! Heb je een plan B? Thuis het balkon ombouwen tot een fijne relax- of werkplek is een top idee. Wat is jouw plan de balkonpagne? Begin met ideeën op doen: blader door tijdschriften, maak een uitstapje naar het tuincentrum of laat je online inspireren – door Pinterest bijvoorbeeld. Pinterest is een super handige online zoekmachine voor foto’s en plaatjes waardoor je creatieve ideeën kunt opdoen. Heb je gave afbeeldingen gevonden? Dan kun je daar een digitaal prikbord van maken. Of neem een kijkje op het prikbord van ATMK. We hebben zelf al een hoop leuke afbeeldingen met balkon-inspiratie verzameld. Althans, dat vinden we zelf. Wat denk jij?

Sfeer creëren?

De sfeer verzorg je natuurlijk zelf en dat doen de mensen om je heen, maar leuke meubels, planten en accessoires kunnen ook veel doen! Denk bijvoorbeeld aan lichtsnoeren, hangplanten of lampionnen. Ook kun je het kleur- en materiaalgebruik van jouw woonkamer doortrekken naar het balkon. Bijvoorbeeld door kussens, stoelen of een tafel in dezelfde stijl te kiezen. Wij houden zelf van natuurlijke materialen: hout, groen en warme oranje tinten. Daar past een houten balkonbar perfect bij!

Jezelf klusklaar maken of hulp inschakelen?

Na de inspiratiemiddag of -dagen weet je wat je wilt. Hoe nu verder? Een goede voorbereiding is het halve werk. Je bestormt het balkon met een meetlat en maak een notitie van de afmetingen. Dan bedenk je waar jouw balkonbar/bureau gaat komen en hoe breed deze moet zijn. Of de balustrade nu rond of plat is, dat maakt niet uit. Een balkonbar kan op beide soorten bevestigd worden. Het vraagt alleen om een kleine aanpassing in de bevestigingsconstructie. Ben of ken je een handige Harry of Henriëtte? Dan zijn de filmpjes op YouTube voor jou waarschijnlijk al genoeg. Een bezoek aan de bouwmarkt en je kunt beginnen! Denk je nu ‘help ik ben geen klusser!’ maar aan de bar hangen is echt één van mijn specialiteiten. Ik wil zo’n balkonbar! Stuur ons dan een bericht. We helpen je graag met het uitzoeken van het hout en het maken van een bar op maat.

Verras, verbaas en verblijd een ander met een balkonbar – werkgevers opgelet!

Heb je zelf geen balkon, maar denk je dat je iemand anders heel blij kunt maken met een bar? Doen! Net zoals jij deze zomer lekker buiten wilt zitten met de laptop, een goed boek of een glas wijn, wil jouw collega, broer, tante, vriend of vriendin dat ook. Ben je werkgever en werken jouw werknemers nog zo veel mogelijk thuis? Verras ze dan met een balkonbureau of een bar voor tijdens de lunch. Zo kun je jouw werknemers bedanken voor hun prestaties en bezorg je ze een echt balkonfeestje. Maak de bar uniek door jouw merknaam in de bar te laten laseren of graferen, waardoor het een echte eyecatcher wordt!

Begin gewoon!

Geniet van de zomer en maak gebruik van jouw balkon! Pak een kop koffie, glas wijn of pint (en) er rest je nog maar een ding om te doen: beginnen – proost!

Klik hier voor meer balkon inspiratie

Balkonbar met gin tonics
ATMK-Karin-logo