Maak jij een duurzame keuze?

De wereld verandert. Daar kunnen we niet omheen. De overstromingen in Limburg, de bosbranden in Griekenland, de extreme temperaturen in de Verenigde Staten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de gevolgen van klimaatverandering die we met z’n allen momenteel meemaken. In het nieuwste rapport van het VN-panel IPCC wordt nogmaals duidelijk gemaakt dat het klimaat extreem snel verandert en we nu de laatste kans krijgen om de opwarming van de aarde te stuiten.

Het is nu daarom belangrijker dan ooit om na te denken over wat onze eigen acties en aankopen teweegbrengen in de toekomst. Hoe creëren we een circulaire economie waar iedereen, en in het speciaal Moeder Aarde, beter van wordt in plaats van slechter?

Snij- en serveerplanken met liefde voor de wereld

Over die vraag denken wij geregeld na. Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen? Met de introductie van de Finest snij- en serveerplanken staan we aan het begin van een verandering. De Finest planken zijn gemaakt van dunne laagjes gerecycled papier en houtresten die onder hoge druk stevig op elkaar worden geperst met hars. Hiervoor hoeven dus geen bomen gekapt te worden in een productiebos, waardoor het milieu minder wordt belast en we een circulaire economie mogelijk maken.

Hiermee is dit unieke product de duurzame vervanger van veelgebruikte plastic en houten snij- en serveerplanken, die er beide geen goede reputatie op nalaten. Wist je dat plastic een levensduur van meer dan 500 jaar heeft wanneer het in natuurlijke omstandigheden wordt afgebroken? En dan te bedenken dat het materiaal plastic nog niet eens 500 jaar bestaat…

Het begint bij jezelf

De keuze voor een betere wereld begint bij jezelf. Een duurzamere keuze voor een gebruiksvoorwerp zoals een snij- en serveerplank is een makkelijke eerste stap. Durf jij hem te zetten?

snijplank in de vorm van een hexagon. Hexagon snijplank