Look or feel? Bij ATMK kiezen we voor beide!

Geef toe: investeer jij in goede snij- en serveerplanken? We weten inmiddels dat de meerderheid voor de goedkoopste optie gaat, maar geloof ons als we zeggen dat je er enorm op vooruit kan gaan. Op zowel hygiënisch, praktisch en duurzaam gebied is er nog een wereld te winnen. Als het op deze zaken aankomt, slaan onze Finest planken de plank niet mis. Er zijn zelfs veel redenen waarom het innerlijk van onze planken zoveel beter is dan die van bijvoorbeeld plastic, houten en bamboe planken die in de keukenkastjes van menig thuiskok te vinden zijn. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan verder!

Extra lange garantie door hitte- en snijbestendigheid

Onze Finest snij- en serveerplanken zijn bestand tegen temperaturen tot 176°C. Dit betekent dat ze niet alleen vaatwasmachinebestendig zijn, maar dat je ze ook als onderzetters kunt gebruiken. Ziet er ook nog eens veel leuker uit dan die oude en saaie onderzetters, niet?

Behalve hittebestendig zijn de Finest planken ook snijbestendig. Huh? Een snij- en serveerplank die snijbestendig is? Dat klopt! Onze planken zijn harder dan bijvoorbeeld bamboe of houten planken, waardoor messen geen diepe krassen achterlaten. Echter is het materiaal precies zacht genoeg om de scherpte van het mes niet aan te tasten, waardoor jouw keukenmessen minder snel bot zullen worden in vergelijking tot traditionele snijplanken van harde materialen. Hittebestendig en snijbestendig vormen samen de perfecte formule voor een lange garantie.

Vaatwasmachinebestendig = zeer hygiënisch

Rennen, hollen, vliegen – wie heeft er nog tijd voor de afwas? Geen nood aan de man met de Finest snij- en serveerplanken, de planken kunnen namelijk in de vaatwasser. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten en bamboe planken, die kunnen uitzetten of krimpen door vochtigheid en temperatuurverschillen. Dit zorgt niet alleen voor een lange levensduur van de plank, het is ook een hygiënische en handige oplossing voor in de keuken.

Een groenere toekomst

Op het eerste gezicht zou je denken dat ook onze Finest planken zijn gemaakt van hout, maar niets is minder waar! Dunne lagen gerecycled papier en houtresten worden onder hoge druk met hars stevig op elkaar geperst. Dit materiaal is volledig voedselveilig, en hoewel Finest snij- en serveerplanken van papier zijn, zijn ze stevig en duurzaam. Voor de planken hoeven dus ook geen bomen gekapt te worden. Zo dragen wij bij aan een circulaire economie, en daar zijn we erg trots op.

Conclusie: met een Finest snij- en serveerplank in jouw (keuken)arsenaal upgrade je jouw skills naar een hoger niveau! Neem een kijkje in de shop en ervaar zelf de vele kwaliteiten van onze Finest planken.