Gebruik

Dat kan, maar geen paniek! Het snijoppervlak kan en moet snijsporen vertonen: dat laat zien dat de plank werkt zoals bedoeld en jouw messen beschermt. Een hardere plank dan de Finest planken zal jouw messen bot maken, een zachtere plank laat groeven achter waar bacteriën zich in kunnen nestelen. Bij onze Finest planken blijven de groeven oppervlakkig en jouw messen scherper dan scherpst.

Houd wel rekening met de juiste vaardigheden voor het gebruik van messen. Vaak zijn overmatige snijsporen of groeven in planken het resultaat van onjuiste technieken. Om snijsporen zo veel mogelijk te voorkomen, raden we aan om niet te schrapen of schuin te snijden. Zodra je dit wel doet, kunnen kleine stukjes van het materiaal loskomen. Mocht dit het geval zijn, geen paniek; het vormt geen schade voor jouw gezondheid. Het is en blijft papier! ;) Lees hier meer over onder de vraag ‘Is het materiaal van de Finest planken veilig?’. Het gebruik van een druppeltje olie kan helpen om jouw plank weer te laten stralen.

Het kan zijn dat de plank bij ontvangst een bepaalde geur heeft. Dit is volkomen normaal en verdwijnt na 3 tot 4 keer in de vaatwasser of een paar wasbeurten met warm zeepsop.

Deze snijplank kan temperaturen verdragen tot wel 176 graden Celsius en is vaatwasmachine bestendig! De ideale ondergrond voor hakken, snijden, fileren en zelfs hete pannen.

Omdat Finest-producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen, is het kromtrekken van de plank op zichzelf normaal mocht deze vochtig en in de verkeerde positie worden bewaard. We adviseren om de planken in een standaard of staand te bewaren en niet plat. Als de plank plat wordt bewaard, kan vocht onder de plank ervoor zorgen dat de plank kromtrekt. Geen paniek als dit wel gebeurt: maak de plank weer nat of zet hem opnieuw in de vaatwasser, leg hem vervolgens plat neer met de bolling naar boven en zet hier iets van gewicht op. Laat hem goed drogen en de plank is weer recht!

De plank kan niet in de magnetron of oven worden gebruikt!

De oppervlakten van de Finest planken zijn vlekbestendig, maar zoals bij vele materialen het geval is, bestaat de mogelijkheid op vlekken als het oppervlakte in contact komt met producten of voedingsmiddelen die een hoog alkalisch gehalte hebben. Een aantal voorbeelden zijn lever, papaja’s, rode bieten.

Het materiaal van de Finest snij- en serveerplanken is zacht genoeg om messen hun scherpte te laten behouden. Dit betekent wél dat gebruikerssporen kunnen ontstaan bij gebruik van een scherp mes. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, raden we aan om niet te schrapen of schuin te snijden. Zodra je dit wel doet, kunnen kleine stukjes van het materiaal loskomen. Mocht dit het geval zijn, geen paniek; het vormt geen schade voor jouw gezondheid. Het is en blijft papier! ;) Lees hier meer over onder de vraag ‘Is het materiaal van de Finest planken veilig?’. Gebruik een druppeltje olie om jouw plank weer te laten stralen.

Het materiaal waar onze Finest planken van zijn gemaakt, is NSF gekeurd. Voor elke branche waar gewerkt wordt met levensmiddelen zijn er strenge regels en wetgeving met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. Een NSF keurmerk is een wereldwijd gebruikt keurmerk die de veiligheid van het product wat gebruikt wordt in de voedselverwerkende sector waarborgt.

Geschiedenis

De NSF certificering is ontstaan in 1944 op de universiteit van Michigan als onderdeel van de School of Public Health en is daarna van een kleine stichting naar een wereldwijd erkent keurmerk voor allerlei producten die gebruikt worden in de voedingsmiddelen industrie.

Ja, alle Finest planken zijn BPA vrij.

Onderhoud

Dit gaat eenvoudig met warm tot heet water en een mild reinigingsmiddel of nog gemakkelijker, in de vaatwasser! Laat de plank echter niet te lang in de vaatwasser staan als de machine klaar is, door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid bestaat de kans dat de plank iets krom trekt. Dus machine klaar, planken er uit!

Toch een keer vergeten de planken uit de vaatwasser te halen? Geen nood! Plaats de planken nogmaals in de vaatwasser en verwijder deze dan wel direct na het reinigen en de plank is weer recht!

Na langdurig gebruik kunnen snijsporen en verkleuringen ontstaan, deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en hebben geen invloed op de werking van de snijplank. Insmeren met een druppel olie brengt de originele kleur weer terug.

Garantie & klachten

Bekijk de pagina garantie & klachten voor meer informatie.

Betaling

Je kunt betalen met iDeal, Klarna, VVV Cadeaukaart, Gift for Good & One4all giftcard.

Helaas is het niet mogelijk om op rekening te bestellen bij ATMK. Betaal je liever achteraf, kies dan voor Klarna als betaalmethode of neem contact op met info@atmk.nl voor de mogelijkheden.

Voeg alle artikelen toe aan je winkelwagen. Ga verder naar afrekenen. Let op: je plaatst jouw cadeaubon dus NIET bij de vraag: “heb jij een kortingsbon code?”. Bij de laatste stap van jouw bestelling kies je voor de cadeaukaart als betaalmethode en vult hier de gegevens van jouw cadeaubon in.

Kies bij ‘betalen’ de VISA betalingsoptie. Deze is te herkennen aan het VISA logo. Vul je One4all kaartnummer, CCV code en vervaldatum in. Deze kaartgegevens vind je onder de kraslaag achter op je One4all cadeaukaart. Let op: je kunt met het tegoed op je One4all Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.

Verzenden & retourneren

Onze standaard planken kunnen geretourneerd worden, mits ongebruikt. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Deze kunnen worden teruggestuurd naar:

Kleijweg 24
2635 BR Den Hoorn
Zuid-Holland

Let op: gepersonaliseerde producten kunnen niet worden geretourneerd. Lees meer over het herroepingsrecht hier.

Onze standaard planken kunnen geretourneerd worden, mits ongebruikt. Helaas kunnen gepersonaliseerde producten niet worden geretourneerd. Lees meer over het herroepingsrecht hier. 

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Lees meer over het herroepingsrecht hier.

Standaard verzending binnen Nederland is €3,95, naar België is €7,50. Boven de €50,00 is verzending binnen Nederland en naar België gratis.

Dit kan door een nieuwe bestelling te plaatsen. Lees meer over het herroepingsrecht hier.

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Mocht je nog verdere vragen hebben over onze Finest snij- en serveerplanken, we beantwoorden ze graag! Neem contact op via de contactpagina en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wil je ook een duurzame en ambachtelijke Finest snij- en serveerplank? Neem een kijkje in de shop!