Benieuwd wat er vandaag op het menu staat? We hebben iets planktastisch voor je in petto.

Wij presenteren: Chaîne des Rôtisseurs op een plank van gerecycled papier 
De Chaîne is een internationaal gastronomisch gezelschap dat restaurants, hotels en bedrijven een warm hart toedraagt in de vorm van lunches en diners. Het is dan ook niet geheel onbedenkelijk dat ATMK lid is van de Chaîne en bij deze bijeenkomsten aanwezig is. Maar zoals je weet, gooide de Corona crisis helaas roet in het – oh zo lekkere – eten… Nu we niet samen kunnen komen om onze liefde voor wijn en spijs te delen, delen we graag iets anders met je: onze gezamenlijke trots.

De Chaîne is een super leuke club om bij te horen, dat steek je niet onder stoelen of banken… Snijd, bereid, presenteer en serveer jouw gerechten daarom op de papier gerecyclede Chaîne des Rôtisseurs planken. Hoe leuk is dat? Wij zijn in ieder geval groot fan!

Wil jij ook trotse eigenaar worden van een plank met het Chaîne logo? Dat kan! Mail ons en we nemen zo snel mogelijk contact op over welke kleur en welke hoeveelheid planken je wil hebben.

Papier gerecyclede snij- en serveerplanken

De Chaîne des Rôtisseurs planken zijn gemaakt van dunne laagjes gerecycled papier die met hars stevig op elkaar zijn geperst. Ik hoor je denken: dat is een duurzame plank. Zeker! De planken zijn slijtvast en gaan héél lang mee. Wat is lang? Levenslang. Dat komt door de waterdichte houtvezels van de planken. Maar nu komt het, van het volgende ga je nóg blijer worden: de snij- en serveerplanken kunnen in de vaatwasser! Je hoeft ze dus niet 1 voor 1 met de hand af te wassen. Dat is een meevaller hè? De planken verdragen een temperatuur tot wel 176 °C en zijn bestand tegen scherpe messen – die overigens ook niet snel bot zullen worden. De ideale ondergrond dus voor hakken, snijden, fileren en zelfs voor hete pannen.

Vergeet ook niet dat de planken heel leuk zijn om gerechten of lekkernijen op te presenteren! Een serveerplank draagt bij aan de totaalbeleving van de borrel, lunch of het diner. Door de natuurlijke materialen hebben de planken een warme uitstraling en met het Chaîne logo is het een echte eyecatcher! Vind je ook niet?

Chaîne des Rotissuh… wat is dat?

Ben je nog niet bekend met Chaîne des Rôtisseurs? Wij zijn ook redelijk nieuw in deze speciale gastronomische wereld hoor! Maar we vertellen je er graag meer over. Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is de oudste culinaire organisatie in Nederland. De vereniging gaat helemaal terug naar de tijd van het oude koninklijke Franse gilde: les Oyeurs. Dat klinkt chique hè? Is het ook wel, maar als lid van de Chaîne is het met name belangrijk dat je houdt van goed eten en lekkere dranken. Nou dat zit wel goed!

Het gilde der Oyeurs roosterde vlees, wild en gevogelte, maar werd opgeheven tijdens de Franse Revolutie. In de jaren 50 is nieuw leven in het oude gilde geblazen. Tegenwoordig kunnen leden van de Chaîne – wereldwijd – maandelijks genieten van lunches en diners in sterwaardige restaurants. Afgelopen jaar is ATMK toegetreden tot de Chaîne en daar zijn we trots op! Ilse Duponcheel, voorzitter van de Chaîne in België, nodigde ons uit om de sfeer te proeven tijdens de Chaîne bijeenkomsten. Er werden fantastische gerechten geserveerd! De rest is geschiedenis…

Als liefhebbers van goed eten en heerlijke wijnen kunnen we ontzettend genieten van de gastronomie. We vinden het leuk om te proeven, ruiken en voelen wat de culinaire wereld ons te bieden heeft en delen graag onze creativiteit tijdens de bijeenkomsten met alle andere leden. Wil je meer te weten komen over Chaîne des Rôtisseurs? Neem een kijkje op de website! Daar kun je nog veel meer informatie vinden.